JULEDRAMMEN 2018  Etiketdesign: Karin Schartau

Lauget producerer hvert år en helt ny juledram,
udvalgt ved blindsmagning af laugsmedlemmernes forslag.


Juledrammen 2018: Med lakridsrod, stjerneanis og fennikel får årets juledram den varme og eftertragtede lakridssmag.
Samtidig tilfører appelsinskallen lidt sødme og friskhed.
En juledram, vi tror vil falde i rigtig manges smag.

Etikettens historie er lidt speciel. I 1996, altså for 22 år siden, var Finn Schartau aktiv Oldermand
i Mårslet Brændevinslaug. Hans hustru, Karin, var kunstmaler, og skænkede akvarellen på etiketten til Lauget
dengang. Den blev - af nu glemte årsager - aldrig anvendt, men dukkede pludselig op i den nuværende
Oldermands arkiver under en oprydning.
Finn og Karin rejste til Fyn i 2000, hvor Finn startede Faaborg Snapselaug.
Samtidig drev de Degneskolen, et Bed & Breakfast i Horne ved Fåborg. De havde besluttet sig for
at skulle prøve noget helt nyt efter et langt arbejdsliv, der bl.a. bragte dem nogle år til Grønland.
Karin havde galleri og atelier i Degneskolen og det blev til mange gode år her for dem.
Finn døde i 2016 og Karin i 2017.

Ingredienser: Lakridsrod, stjerneanis, fennikel, appelsinskal, rosiner, mandler, karkade (hibiscus).

Trækketid: 4 døgn.

Bemærk: Den skæmmende Copyright-tekst findes naturligvis ikke på den medleverede etiket!


Type 3: Kryddersnaps. Primært lavet på oversøiske krydderier.
Er typisk lidt mere krydret og fyldig i smagen.