Om foreningen A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Å
Etiketter Tips

På denne side finder du et lille udvalg af de opskrifter, lauget ligger inde med. Du finder ikke opskrifter på vores krydderposer - de er nemlig strengt hemmelige; men mange andre gode, sjove og anvendelige opskrifter vil dukke op her med tiden.
Søger du en bestemt opskrift, du kender navnet på, klik da på et af bogstaverne ovenfor.

Til fremstilling af kryddersnaps, enten som færdig snaps eller essens, kan du bruge produkter som Svendborg Snaps, Brøndums Snaps Klar, Svendborg Gylden, finsprit, vodka eller naboens hjemmebrændte sprit osv. Det er op til din smag og dit behag. Hold dig til en styrke på omkring 35 - 40 %.
En vodka er normalt svagere krydret end en dansk brændevin, så den tilfører ikke din kryddersnaps så megen fremmed smag 'udefra'. Det anbefales ikke at bruge de billigste produkter, de er destilleret færre gange og har en mere ram og rå smag, som du overfører til din prægtige kryddersnaps. Så tag det ikke for bogstaveligt, når der står et bestemt mærke i opskriften. Forsøg dig frem eller spørg os! Spørgsmål kan mailes til: faq@maarsletsnaps.dk

Der er sidst tilføjet nye opskrifter eller foretaget ændringer:
09. december 2017.

Mårslet Brændevinslaug samler på gamle opskrifter om kryddersnaps

Har du opskrifter liggende på kryddersnaps/dram/bjesk/bitter osv. liggende - så send dem ind til os på denne mailadresse - eller med alm. post til Lauget - se adresser under Kontaktinformation.

Hvis der knytter sig en god historie til din opskrift, så tøv ikke med at sende den med. Hvis vi bruger din opskrift, fortæller vi også din historie og henviser til dig,  hvis du ønsker det.

Hver anden måned trækker vi lod blandt de indsendte opskrifter og præmierer de heldige med krydderposer, frit tilsendt.

Send dine nye og gamle opskrifter ind til os!

__________________________________________________________________ 
 

"Bjeskens pris"

Hvad er rund som fin likør,
barsk som gammel whisky,
snart som cognac, fin og tør,
snart med snert og pisk i?
Bedst at starte dagen på,
god som middags-læsken
og en aftendrik som få?
Se, alt det er bjesken!

Kilde: Benny Faurskov Rasmussen, Lille Skensved

___________________________________________________________________ 
 

A

Anis
snaps  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

5 - 6 stjerneanis lægges i et glas og dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller anden mild brændevin. Lad snapsen trække nogle dage, men helst ikke mere end tre, for så bliver de mere skarpe bitterstoffer trukket ud - og smagen kan ændre karakter fra sødmefuld til (ubehagelig) bitter.

_______________________________________
 

Aros  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

3 spsk. hel, sort peber
7 stk. klitrosehyben
3 tskf. pomeransskal
1 tskf. tormentilrod
10 stk. hele kaffebønner
1 stk. stjerneanis
1 tskf. lakridsrod

Trækker på 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka 6 døgn.
Derefter tilsættes lidt ahornsirup efter smag.
Der filtreres og fortyndes evt. med mere alkohol, da blandingen svarer til mellem 70 og 100 cl. alkohol.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

B

Birkesnaps  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

En kopfuld nyudsprungne birkeblade dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller anden mild brændevin. Efter ca. 5 døgn er væsken smukt lysegrøn og den kan nu filtreres. Du har lavet en essens, der skal fortyndes efter behag, inden den nydes. Prøv dig frem.

_______________________________________


Blåbær 
(Kilde: Ukendt)

Skyl bærrene og fyld dem på glas. Hæld Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller anden mild brændevin over, så det dækker og lad snapsen trække i tre-fire måneder. Filtrér den, smag til og efterfyld, så du får en hel flaske. Snapsen får en flot, rødgylden farve og smagen er let sødlig. Fylder man efter med Rød Aalborg, får snapsen en lidt bitter snert - bruger man i stedet Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka og supplerer med en tskf. honning eller lidt likør, får man en sødlig drik.

(Tilbage til toppen af siden)

_________________________________________________________________ 
 

C

Citronmelissesnaps (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

Der laves en essens på en håndfuld friske citronmelissekviste (bedst før blomstring).
Kvistene dækkes af Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka. Der trækkes i 2 - 3 døgn, hvorefter der filtreres og man tilsætter resten - eller noget af resten af den hele flaske snaps - efter behag. Smag dig frem!
Smages kan forbedres ved at tilsætte en essens, lavet på 10 - 15 mandler.
Denne snaps er flygtig og vinder ikke ved lagring.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 
 

D

"Den til  silden II"
(Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)
 
1 stk. hel stjernanis
2 stk. hele nelliker
3 stk. slåenbær
1 stk. hel, sort peber

Alt kommes i et passende glas, der tilsættes 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka (70 cl). Låget sættes på glasset.
Trækker i 4 - 5 dage, filtreres og nu klar til at nyde; men kryddersnapsen bliver bedre af at lagre i min. 1 uge.
(Anvendes ved arrangement i Blegind Borgerforening den 12. april 2012)

___________________________________________________________________ 
 

E

Elskovssnaps 
(Kilde: Ukendt; men bl.a. set bagpå en gammel receptkuvert fra Smallegades Apotek i København)
 
25 gr. baldrianrod
Roden påhældes 1/2 flaske mild brændevin eller vodka.
Trækker et par måneder.

Snapsen har en ejendommelig, lidt 'støvet' smag, nogle hævder 'som smagen af pulveriseret Egtvedpige' - og den skulle efter sigende kunne få en 80-årig til at føle sig som én på 16 igen.
Helt tilbage i 1400-tallet anbefalede man at støde baldrian til pulver og blande i vinen:  "Thi det skaber et godt venskab imellem mand og quinde".

_______________________________________

Enebær  (Kilde: Ukendt)

Hæld ca. 1,5 dl. bær i et glas, dæk det godt og vel med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka. Trækker et par uger. Filtrér og smag på snapsen.
_______________________________________

En enkelt gammel dansk  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 muskatnød
10 stk. hel, sort peber
1 hel stang vanille, flækket og åben
3 stk. hel kardemomme
6 stk. hele nelliker
15 stk. hel allehånde
15 hele mandler
Evt. 1 stk. hel stjerneanis

Hele herligheden trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i 3 dage og filtreres og så kan krydderierne trække en gang mere med en ny 1/1 flaske snaps. I 2. runde er trækketiden 6 dage. Efter filtrering bør de 2 bryg blandes.
Vinder stærkt ved lagring.

_______________________________________

En halv dosis medicin - eller efter behov  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

10 stk. hele nelliker
4 stk. hel allehånde
4 stk. hel kardemomme
3 cm. hel kanel

Trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i 6 dage og filtreres.

Der kan trækkes en gang mere på de samme krydderier med en ny 1/1 flaske snaps. Denne gang trækkes der 12 - 15 dage. Efter filtrering bør de 2 bryg blandes.

_______________________________________

Erik Menveds mavedråber  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

10 svesker
7 stk. hel allehånde
3 cm. hel kanel
5 stk. hel stjerneanis
6 gr. revet citronskal (et brev)

Det hele dækkes af Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet. Efter 8 dage filtreres og nu kan krydderierne trække en gang mere mere snaps. Der trækkes i 14 dage. Efter filtrering bør de 2 bryg blandes.

(Tilbage til toppen af siden)

__________________________________________________________________ 
 
F

 Forårskuren 2010 (23. april)  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 dl. hele kaffebønner – 1 stang vanilje åbnes og deles – 5 tsk. tørret, findelt appelsinskal (eller tørret pomeransskal). Trækker 10-12 dage på 70-100 cl. Dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet. Efter filtrering kan der sødes efter din egen smag, f.eks. kan der tilsættes 2 tsk. ahornsirup.
Bedst i vinterhalvåret, til kaffen/teen, men kan selvfølgelig nydes året rundt.
(Ved Forårskuren var der flere der nævnte, at den mindede om Kahlua, blot behageligt mindre sød. Den vi smagte, indeholdt 2 tskf. ahornsirup. (Webmaster anm.))

_______________________________________ 
 

A Flat (En halvbitter).  (Kilde: Arne Jakobsen, naturvejleder og svampeekspert, Haderup)

100 g Studenter Mix (hakket) *)
4 g rød sandel
1 hel stjerneanis
1 stang knust kanelbark
Frøene fra 1 hel kardemommekapsel
3 g kinabark
3 g angosturabark
3 g galangarod
1 Fl. Brøndums Snaps Klar/Svendborg Snaps/vodka eller tilsvarende.

Trækker 1 uge og filtreres.

Kan efter ønske sødes med dit foretrukne sødemiddel. (F.x. Alm. sukker, rørsukker, honning, sødetabletter).

Drikkes som den er - eller fortyndes 1:1 med den anvendte alkohol.

*) Studenter Mix er en blanding af store rosiner og usaltede jord-, hassel- og paranødder og kan købes hos de fleste større supermarkeds- og købmandskæder m.v.
_______________________________________

Frokostsnaps.  (Kilde: Ukendt)

Skallen af 2 usprøjtede citroner
1 vanillestang
10 safrantråde
4 stilke citronmelisse
6 cm lakridsrod
1 spskf. akaciehonning
1 Fl. Brøndums Snaps Klar/Svendborg Snaps/vodka eller tilsvarende.

Skræl citronerne med en kartoffelskræller (den hvide på indersiden må ikke komme med); skær den i fine strimler.
Flæk vanillestangen og kom den i et glas sammen med de øvrige ingredienser.
Trækker mindst 2 uger og filtreres.

_______________________________________

Frederik d. 2.  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

10 stk. hel allehånde
10 stk. hel sort peber

Kommes i et glas, der dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende.
Lad det trække i 7 - 8 døgn.
Filtrér og tilsæt mere alkohol efter smag (1/2 - 1/ flaske).
Du får en gylden, let krads snaps, som er god til frokostbordet, især til sildemaden.
Vinder ved at lagres i mindst en måned.


(Tilbage til toppen af siden)

__________________________________________________________________ 
 
G

Galiano (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

2 stænger vanille deles og flækkes. Dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet. Efter 8 - 10 dage filtreres der, og man tilsætter mere snaps efter smag og behag. (En halv til halvanden flaske).

_______________________________________

Gammel dansk bitter-dram  (Kilde: Hans Lyngby Jepsen)

 

Bortset fra navnet, har denne fortrinlige bitter-dram intet at gøre med Spritfabrikkernes produkt af samme navn.

15 mandler
1 stang vanille
3 stk. hel kardemomme
6 hele nelliker
1 hel muskatnød
10 stk. hel, sort peber
15 stk. hel allehånde

Alle ingredienser kommes i et syltetøjsglas el. lignende. Påhæld 1/1 flaske mild akvavit eller god vodka. Sæt låget på glasset og lad ingredienserne trække 2 -3 døgn. Filtrerer gennem kaffefilter.
Så er bitter-drammen klar; men om man vil, kan man trække endnu engang på de samme krydderier med en ny flaske akvavit eller vodka. Nu skal der trækkes 4 - 5 døgn og efter ny filtrering, blander man de to udtræk. Som sædvanlig gør lagring i blot nogle få uger underværker.


___________________________________________________________________ 

Gulaks-snaps  (Kilde: Bornholms Syp Klub)
 

Vellugtende Gulaks gror på enge, overdrev og i krat. Den er 15-45 cm høj og kendes på sin, ved modenhed, glinsende dusk.

Som smag og duftplante er den på linie med skovmærke (Bukkar) da den den indeholder samme duftstof: Cumarin.

10-15 strå (eller hele planten) klippes i små stykker og overhældes med en flaske alkohol og trækker i 2 til 8 dage. Filtreres og er derefter klar til brug.

Man bør ikke bruge den tørret, da den kan udvikle sig til at blive giftig under lagring. (Det savner vi dokumentation for).

Læs meget mere om planten ved at klikke på 'Om urter' i venstre side.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 
 

H

"Harboe No. 2" 
(Kilde: Hans Erik Harboe)
 
4 gr. tørrede rønnebær
2 gr. hibiscusblomst
6 gr. lakridsrod, granuleret
6 gr. løvetandrod, granuleret
2 hele kryddernelliker
 
Trækker 6 døgn på 1 fl. vodka. Vinder ved lagring.


Hans Erik Harboe - Bjørnkærlauget i Odder

_______________________________________ 

Honningdram  (Kilde: Ukendt)

400 g lynghonning
Et nip stødte nelliker
Et nip stødt allehånde
Revet skal af 1 usprøjtet appelsin
12 - 14 hele nelliker
2 kanelstænger

Smelt honningen forsigtig sammen med de stødte krydderier og appelsinskallen. Hæld 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i en skål og tilsæt honningblandingen lidt ad gangen under omrøring. Hæld kryddersnapsen på en eller to pæne flasker og kom hele nelliker og kanelstængerne i. Prop til og lad snapsen stå min. 14 dage i køleskabet, gerne længere.
Ryst den af og til.
Si den eventuelt inden den skal nydes.

Anvendelig som en sød julesnaps.

_______________________________________ 

Husardram  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

5 stk. rønnebær
10 stk.enebær
2 stk. rosenblade
2 tskf. lyngblomst
1 tskf. blåbær
1 tesk. tranebær

Trækker på 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka 5 døgn. Filtreres derpå.

_______________________________________ 

Hægblomstsnaps  (Kilde: Ukendt)

1 god kopfuld nyudsprungne hægblomster

Blomsterne dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker 2 - 4 dage. Filtreres.

_______________________________________ 

Hægbærsnaps  (Kilde: Ukendt)

1 kop eller et krus fuldmodne hægbær

Bærrene dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker 1 - 2 måneder (smag undervejs!). Filtreres. Fortyndes efter smag op til ca. 70 cl. i alt.
Har man en meget sød tand, kan der efterfølgende tilsættes lidt honning, rørsukker eller almindelig sukker.
P.s. Alm. hæg (Prunus padus) modner normalt i august/september.
Glansbladet hæg (Prunus serotina) i september/oktober.

Læs meget mere om hæg her.

(Tilbage til toppen af siden)
___________________________________________________________________ 

J

Jordbærsnaps  (Kilde: G.H., Jylland)
 
Et glas på ca. 1/2 liter fyldes med modne jordbær, tilsættes 1 spskf. akaciehonning og der påfyldes Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende. Glasset skal være helt fyldt og rystes to til tre gange.
Lad jordbærsnapsen trække i ca. 4 uger og filtrér den så gennem et kaffefilter, den dufter som en hel jordbærmark!
_______________________________________

Det Jydske Haveselskabs Julesnaps  (Kilde: Mårslet Brændevinslaug. Brugt ved medlemsmøde i Skanderborg-Hørning Havekreds den 3. november 2008)

1/2 skal fra en appelsin, helst økologisk
1 lille smule vanillekorn, omkring 1/8 tskf.
1/2 tskf. tormentilrod
1/4 tskf. rød sandeltræ
10 stk. rønnebær
10 stk. rosiner
1/4 stk. ingefær, tørret
2 stk. stjerneanis
1 stk. kandis, lille
1 stang kanel

Appelsinen pilles, vær meget omhyggelig med at så lidt af den hvide hinde som muligt kommer med. Den giver en ubehagelig bitter smag.
Er man vild med kanel, smuldres kanelstangen let i hånden, ellers kommes den bare hel i.
Alle ingredienser kommes i et glas med låg, fx. et syltetøjsglas på 3/4 til 1/1 liter.
1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller lignede hældes over.
Der trækkes i 4 døgn, hvorefter snapsen filtreres gennem et kaffefilter.

Kan der ikke skaffes tørrede vanillekorn, kan der benyttes en stang vanille i stedet. Skrab kornene ud.

Har man en let sød tand, kan man komme 2 stk. kandis i.

Der er fremstillet 2 flaskeetiketter, man kan hente og udskrive på sin printer.

Den ene, der kan udskrives i sort/hvid fx. på rødt karton, finder du her.

Den anden, der er mest velegnet til farveprint, kan hentes her.
_______________________________________ 

Julesnaps  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

8 stk. hel kardemomme
15 stk. hele nelliker
10 stk. hel sort eller hvid peber
5 stk. hel allehånde
En håndfuld rosiner
En håndfuld mandler
En skive frisk ingefær
En hel stang kanel
En halv, flækket vanillestang
En halv eller en lille, hel muskatnød
Usprøjtet appelsinskal uden hvid hinde

Begynd i god tid, omkring 1. november, så har du julesnapsen i hele december måned.
Hele herligheden dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller lignende og trækker nu i 3 - 4 uger, filtreres derpå igennem et rent kaffefilter, derefter tilsættes resten af flaskens indhold, alt efter smag.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

K

 

Kantarel (alm.) (Kilde: Arne Jakobsen, naturvejleder og svampeekspert, Haderup)

10 g Tørret Alm. Kantarel (Cantharellus Cibarius)

Trækker 3 dage på 1/4 liter Brøndums Snaps Klar.
Der skal ikke filtreres. De små fine Kantareller er smukke i karaflen.
Snapsen bør nydes hurtigt, da den mister såvel farve som smag ved lagring.
 

Kantarel (Tragt-) (Kilde: Arne Jakobsen, naturvejleder og svampeekspert, Haderup)

30 g Tørret Tragt-kantarel (Cantharellus Tubaeformis)

Trækker 14 dage på 1 fl. Brøndums Snaps Klar.
Filtrér den nu smukt brune og meget velduftende snaps.
Bør ikke fortyndes. Vinder ved lagring.

Begge disse snapse dufter og smager af den svamp, de er lavet på.

_______________________________________ 
 

Kirsebær (Kilde: Ukendt)

Hæld rensede bær på glas, fyld op med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka og lad det trække i fire måneder. Det giver en sød, fyldig drik med en meget smuk farve. Drik den, som den er, i stedet for likør til kaffen.
Hvis kirsebærrene er syrlige, kan man med fordel tilsætte en tskf. honning sammen med alkoholen.

_______________________________________ 
 

Klitroseblomst (Kilde: Ukendt)

Kronbladene plukkes, når blomsten er smukkest, og godt en håndfuld dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet; trækketiden er mindst 2 måneder. Essensen filtreres og kan nydes med det samme; men vil vinde ved lagring.
Fortyndes efter smag.

_______________________________________ 
 

Klitrosehyben (Kilde: Ukendt)

De færdigudviklede Klitrosehyben plukkes, og dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet. Der skal trækkes i ca. 6 uger. Essensen filtreres og kan nydes med det samme; men vil vinde ved lagring.
Fortyndes efter smag.

_______________________________________ 
 

Kong Valdemar den 1.  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

10 stk. hel sort peber
3 stk. hele stjerneanis
1/2 stang hel kanel
8 stk. hele nelliker
40 stk. rosiner

Trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i 5 - 6 dage.
Filtreres.

_______________________________________

Kong Valdemar den 2.  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

10 stk. peberbolcher
1 stang vanille (flækket)
1 gr. citronskal

Trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i 6 - 7 dage.
Filtreres.
_______________________________________

Kong Valdemar den 4.  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 tskf. timian
1 tskf. kommen
1 tskf. citronpeber
3 tskf. sukker
5 stk. hel allehånde
3 stk. hele nelliker
3 stk. hel, sort peber
1 stk. hel stjerneanis
1/4 muskatnød

Trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller lignende i 4 - 5 dage.
Filtreres.
Den færdige snaps kan være en smule uklar. Forsøg at skaffe et tættere filter, eller filtrér gennem en vattampon i bunden af en tragt. Ved kryddersnapse og god portvin gælder det, at et bundfald eller 'svæv' i flasken ikke betyder noget for smagen; men kun for det visuelle indtryk
_______________________________________

Kong Valdemars jagtbitter  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

I
5 stk. hel, sort peber
5 stk. hele nelliker
5 stk. hel stjerneanis

II
3 stk. hel, sort peber
3 stk. hele nelliker
3 stk. hel stjerneanis

Til denne bitter bruges 2 flasker Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende.
Første flaske trækker i 4 - 5 dage på krydderierne nævnt under I og der filtreres.

Flaske nr. 2 tilsættes de brugte krydderier - samt de krydderier, der er nævnt under II. Der trækkes nu i 7 - 8 dage og filtreres.

De to bryg blandes.
_______________________________________

Kulsoens egen private  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

8 stk. hel kardemomme
8 stk. hele nelliker
8 stk. hel allehånde
1/4 muskatnød


Tilsættes 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller anden alkohol og trækker i 6 dage. Filtrér.
Hvis man vil, kan der trækkes en gang mere på de samme krydderier med 1/1 flaske snaps igen. Denne gang trækkes der 8 - 10 dage. Efter filtrering bør de 2 bryg blandes.


(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

L
 

Lakridsrodssnaps  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

20 gr. skåret lakridsrod
15 stk. hel, sort peber
ca. 3 cm kanel
5 stk. nelliker
1/2 muskatnød
2 tskf. honning
5 stk. hel allehånde

Tilsættes Klar Svendborg, så krydderierne er dækket og hele herligheden trækker nu i 14 døgn.
Filtreres og essensen tilsættes en flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka snaps eller tilsvarende.

_______________________________________ 
 

Lenes Favorit (Kong Valdemar den 3. (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

5 gr. hel kanel
5 stk. hel, sort peber
15 stk. hele nelliker
3 stk. hel kardemomme
1/2 muskatnød (eller en lille hel)
10 gr. findelt citronskal

Ovennævnte ingredienser trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka el. lign i 2 - 3 døgn og filtreres.
Den brugte blanding kan trække en gang mere på 1/1 flaske brændevin, tilsæt dog yderligere nogle gram findelt citronskal - og lad det denne gang trække i 3 - 4 døgn.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

M

Majbowle med skovmærker 
(Kilde: Ukendt)

1/4 liter friskplukkede (se nederst) skovmærker
2 små glas cognac
100 g flormelis
1/2 liter lys ugæret druesaft
1/2 kg friske jordbær
1 appelsin
1 fl. mousserende hvidvin

Skyl skovmærkerne, snit dem groft og læg dem i en porcelænskande eller i en glaseret lerkrukke.
Hæld cognac over og lad kanden stå koldt i mindst 1 time.
Rør flormelis ud i druesaft, hæld den i kanden og lad dette trække i yderligere en time.
Skær de skyllede og pillede jordbær over og den vaskede appelsin i skiver.
Læg begge dele i en stor glasbowle og hæld blandingen fra kanden igennem en fin sigte.
Læg isterninger i bowlen og hæld mousserende hvidvin i lige før serveringen.
 

Majbowlen er god en forårs- eller sommerdag som et festligt indslag før havefesten, studentergildet eller familiefesten. Skovmærkerne kan fryses.

_______________________________________ 
 

Malurt  (Kilde: Ukendt)

4 - 5 friske skud kommes i en flaske, dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka snaps og der trækkes et par døgn. Smag så på snapsen og afgør, om den har trukket nok.
_______________________________________ 
 

Maren Spliids bedste Hexedrik  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

20 hele mandler
1 hel stang vanilje
Frø fra 4 kardemommekapsler
6 sorte peberkorn
5 hele nelliker
6 hele allehånde
1/2 muskatnød
6 gram revet appelsinskal. (Kan købes som et brev i supermarkedet m.v.)

Dækkes nu med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka i en måned, filtreres og nu tilsættes resten af flasken - eller efter smag.
 

_______________________________________ 
 

Min Egen Dram  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

4 stk. rønnebær
10 stk. porseblade
6 stk. enebær
2 stk. rosenblade
1 tskf. lyngblomst
1 tskf. hybenblade [tørrede og småt klippet]
½ tesk. hyldebær

Trækker på 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka 5 døgn. Filtreres og fortyndes evt. efter smag.

_______________________________________ 
 

Min Vinterdram  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

2 teskefulde (med top) skåret eller revet lakridsrod
6 hele nelliker
6 stk. hel sort peber
2 stk. hel kardemomme

Dækkes nu med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka og trækker i 5 - 6 dage. Filtreres og fortyndes efter smag.
Der kan trækkes én gang til på de samme krydderier; men nu er trækketiden
10 - 12 dage. De to træk blandes af hensyn til farve og smag kan evt. sødes med lidt honning.
 

_______________________________________ 
 

Mælkebøtte  (Kilde: Ukendt)

50-100 af de friske, gule kronblade
2 dl Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka

Trækker i en lille uge. Filtreres og fortyndes efter smag.
Husk: Undgå alt det grønne på mælkebøtteblomsten, det smager ubehagelig bittert.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

N

Naverdrammen Special  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

20 stk. enebær
6 stk. klitrosehyben
5 stk. rønnebær
5 stk. rejnfan (de små gule blomsterknapper)
5 stk. blåbær
2 cl. tørrede hybenblade
10-12 rosenblade

Trækker på 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka i 4 døgn. Herefter filtreres.

___________________________________________________________________ 

O

Opus One 
(Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

6 enebær
1 tskf. (med top) hyldebær
8 klitrosehyben
10 rønnebær
8 tranebær
10 hægbær
1 tskf. fennikelfrø

Dækkes nu med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka og trækker i 5 døgn. Herefter filtreres og nu tilsættes resten af flasken - eller efter smag.
 


___________________________________________________________________ 

P

 

Paradisæblesnaps I (Kilde: Ukendt)

Paradisæblerne deles og lægges et døgn i fryseren. Optøes i Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker i 8 - 10 døgn.
Filtreres og fortyndes efter smag og behag.

_______________________________________ 
 

Paradisæblesnaps II (Kilde: Ukendt)

Som Paradisæblesnaps I; men bliver i fryseren en uge og trækker derpå en måned eller mere inden filtrering.

_______________________________________ 

Paradisæblesnaps III (Kilde: Ukendt)

Skyl paradisæblerne, halvér dem og fjern blomst og stilk. Fyld et glas godt halvt op med æbler og hæld Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka på.
Lad det trække i 4 måneder og smag så på snapsen. Er den for syrlig, sød da med lidt honning, efterfyld glasset med alkohol, og lad det trække at par måneder mere.
_______________________________________ 


Perikonsnapsps
 
(Kilde: Almen kryddersnapseviden)

En alm. tændstikæske fyldes med de gule knopper og nyudsprungne blomster.
Der må gerne presses lidt...

Dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker en uges tid.
Filtreres og fortyndes efter smag og behag.
 

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

R

 

Rasmus Tækkemands Dram  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 dusk røllike (skal dække en 5 kr. mønt)
3 cm. gråbynke (stængel med de tørrede blomsterknopper)
10 stk. porseblade
5 stk. rønnebær
3 stk. rejnfan (de små gule blomsterknapper)
2 cl. hybenblade (tørrede og småt klippet)

Trækker på 1/1 fl. Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka i 5 døgn. Herefter filtreres.

_______________________________________ 
 

Rosmarinsnaps  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

En håndfuld afklippede, nye skud
5 - 10 stk. hel, sort peber


Det hele dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker i 14 dage.
Filtreres, og resten af den klare Svendborg tilsættes.

_______________________________________ 
 

Rønnebær  (Kilde: Ukendt)

Skyl bærrene og klip det meste af ribberne fra. Fyld et glas knapt halvt med bærerne og fyld helt op med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka.
Tilsæt et par tskf. honning og lad det trække 3 uger og smag så på snapsen.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

S

Skovgaardens Bitter-dram  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 stk. hel kardemomme
6 stk. hel, sort peber
6 stk. hele nelliker
4 stk. hel stjerneanis
1,5 cm. hel kanel
1 tskf. honning

Det hele dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker i min. 6 måneder. Derpå filtreres, og resten af alkoholen kan tilsættes.

_______________________________________ 
 

Skovmærkesnaps  (Kilder: Forskellige)


- Et udvalg af opskrifter på Skovmærkedram:

Blomsterne plukkes i den første blomstringstid. I et glas med tilhørende tætsluttende låg kommes de friske skud og dækkes med "Svendborg Snaps" i 3 dage. Efter filtrering gennem et kaffefilter og fortynding, ca. 1 - 6, er den klar til drikke, og den smager rigtig godt af forår. Som mange andre vinder den i fylde ved at lagre nogle uger.

Blomsterne
De hvide blomster puttes i en flaske og overhældes med snaps og trækker i 1-2 døgn. Filtreres og fortyndes efter smag.

Topskuddene
De friske topskud fyldes på flaske og dækkes med snaps i et døgn. Filtreres og fortyndes efter smag

Tørrede skovmærker
Hvis man trækker på tørrede skovmærker får brændevinen en meget stærk sødlig smag. Tørrede brune (og velduftende) skovmærker trækker ca. 14 dage. Derved fremkommer en brændevin med en meget sødlig smag (Skyldes cumarin - samme stof man finder i tørret hø - ikke alle bryder sig om den smag, så pas på...)

P.V. Globs opskrift
En flaske fyldes med friske skud, der dækkes med alkohol og henstår 24 timer, hvorefter den irgrønne essens filtreres fra og fortyndes til en passende smag.

P.V. Glob (1911-1985) i det portugisiske fort på Bahrain, 1963. Herfra stammer Laugets Lumisnaps!
_______________________________________ 

Slåensnaps-I  (Kilde: Hans-Ole Kaae)
(Lat.: Prunus Spinosa). Pluk bærrene, enten kort tid før - eller efter de første frostnætter. Vent under alle omstændigheder til oktober, så bærrene er færdigudviklede. Plukker du dem, før frosten har givet bærrene en naturlig sødme, må de en tur i dybfryseren først. Lad dem ligger der en uges tid eller mere (de kan holde sig i flere år på frost) og tag dem da direkte fra fryseren (eller fra de frosne slåenbuske), kom dem i et syltetøjsglas eller en flaske, dæk med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka et stykke op over bærrene og prop til.

Hvis du ønsker en god snaps, der smager af slåen, lader du det bærrene trække et par måneder. Hvis du vil have at kernesmagen skal trække ud i snapsen (se nedenfor), må bærrene gerne blive liggende i alkohol i op til 12 måneder.

Filtrér bærrene gennem et kaffefilter og lad dem stå et par uger. Hvis der kommer bundfald i snapsen, filtreres den en gang mere og er så klar til brug. Fortynd evt. efter smag.

En slåendram kan også gives et lidt mere likøragtigt præg. Tilsæt et par spiseskefulde god honning sammen med alkoholen. Smag på det efter et par måneder og tilsæt evt. mere honning, hvis du har en sød tand.

Af slåenkernerne kan man lave en velsmagende snaps. Kernerne kan bruges hele eller knuste; men de er meget hårde. Bemærk dog at velsmagen bl.a. skyldes stoffet amygdalin, der kan spaltes til den stærkt giftige blåsyre. Der er dog almindelig enighed om at de mængder, der findes i en kryddersnaps eller to ikke udgør nogen fare. (Dødelig dosis for bittermandel- og abrikoskerner, der også indeholder amygdalin er 50 - 70 stykker!)


Slåen.  Foto ©  Kurt Søe

_______________________________________ 


 

Smedens Sorte Samvittighed  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

Der skal bruges 4 cl. tørrede hybenblade (småt klippet) – 1 tsk. lakridsrod – 1 tsk. fennikel – 1 tsk. rosmarin – 1 stk. stjerneanis. Dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i en glasbeholder i 4 dage, der filtreres gennem kaffefilter og suppleres evt. med mere snaps efter din egen smag.

_______________________________________ 
 

Gul Snerre  (Kilde: Ukendt)

Lat.: Galium Verum. Gul Snerre kaldes også 'Jomfru Marias Sengehalm'.
25 gr. gul snerre

Blomsterne påhældes 1/2 flaske mild brændevin eller vodka.
Trækker 1 - 2 døgn. Giver en fyldig og let sødlig smag.
Blomsten må ikke tørre inden brug, idet der da udvikles yderligere cumarin i den - karakteriseret ved en 'vammel høsmag'.

_______________________________________

Solbærsnaps 
(Kilde: G.H., Jylland)
 
Et glas på ca. 1/2 liter fyldes med modne solbær, tilsættes 1 spskf. økologisk rørsukker og overhældes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende. Bærrene skal være helt dækket af alkoholen.
Vend glasset to til tre gange, så sukkeret bliver opløst.
Lad snapsen trække i 2 - 3 måneder og filtrér gennem et kaffefilter.
_______________________________________
 
Solbærsnaps  (Kilde: Ukendt)
 
Skyl bærrene og fjers de største ribber. Fyld et glas halvt op med bær og derefter helt op med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende. Lad det trække 2-3 måneder og smag så på produktet. Tilsæt evt. lidt honning og lad snapsen trække yderligere en måned.
Filtrér gennem et kaffefilter.
_______________________________________

Solæg - en gammel sønderjysk opskrift  (Kilde: Agerskov Brændevinslaug)
Ved EDB's generalforsamling 2005 i Agerskov fik vi serveret en lækker delikatesse, nemlig Solæg. Læs mere og find opskriften her.

_______________________________________

Stygge Krumpens bedste dram  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 tskf. citronpeber
Ca. 1 kopfuld frisk dild
4 stk. hel stjerneanis
1 tskf. honning

Kommes i et glas, der dækkes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende.
Lad det trække i 5 - 6 døgn.
Filtrér og tilsæt mere alkohol efter smag og behag.
Smagen kan være lidt krads, så beregn at tilsætte 1/1 flaske alkohol af dit foretrukne mærke.

_______________________________________

En styver brændevin til Jeppe  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 tskf. koriander
1 tskf. anisfrø
1 tskf. fennikelfrø
1 tskf. kommen

Kom de fire ingredienser i et glas, dæk med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende.
Lad det trække i 4 døgn.
Filtrér gennem kaffefilter og tilsæt mere alkohol - op til resten af den hele flaske (70 cl), du åbnede for at bruge til udtrækket; men det er altid en god idé at smage sig frem til den rette fortynding. Man kan jo altid fortynde mere; men er snapsen blev for tynd, er der ingen vej tilbage...

_______________________________________

Svend Gønges Morgenbitter  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

20 gr. stjerneanis
3 gr. revet citronskal (fx. 1/2 brev)

Ovennævnte trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende i 4 - 5 døgn og filtreres.
_______________________________________

Svend Gønges Godnat Dram No. 1  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

20 gr. stjerneanis
6 gr. revet citronskal (fx. 1/1 brev)

Dette trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende i 4 - 5 døgn og filtreres. Gem evt. de brugte krydderier til Svend Gønges Godnat Dram No. 2.
_______________________________________

Svend Gønges Godnat Dram No. 2  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

1 port. brugte krydderier fra Svend Gønges Godnat Dram no. 1
10 stk. sorte peberkorn

Ovennævnte trækker på 1/1 flaske Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende i 12 døgn og filtreres. Den færdige dram bør fortyndes med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka efter smag. Prøv med 1:1 først (1 glas Godnat Dram til 1 glas brændevin).


(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

T

Tranbjerg Bjesk 
(Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

20 gr. enebær
1/2 tskf. sukker
2 hele stjerneanis
40 rosiner
1/2 dl. kamilleblomst

Enebærrene dækkes af 1,5 dl Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet og trækker i 8 dage.
Fortyndes med resten af Svendborgsnapsen (5,5 dl)
Derefter tilsættes de øvrige ingredienser.
Trækker 7-8 dage og filtreres.


(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

V

 

Vagns kryddersnaps  (Kilde: Vagn Winther)

1 håndfuld havtorn (bær)
1 håndfuld rosiner
Lidt citron- eller appelsinskaller (gerne tørrede)
Lidt stjerneanis

Alle ingredienser trækker på Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet i en uge, måske plus et par døgn - og filtreres derefter.

_______________________________________

Valnødder

Hvis du arbejder med valnødder for første gang, så husk, at den grøngule saft fra valnødderne hurtigt farves brunsort af luftes ilt - at den er meget vanskelig - ja næsten umulig - at vaske af fingre, skærebrætter, køkkenborde osv.

Valnøddesnaps Special no. 1  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

4 - 6 grønne valnødder plukkes midt i august, for så er de normalt lige tilpas bløde / hårde. (Tidspunktet svinger dog meget fra år til år - fra midt i juli til midt i august). Del de grønne nødder i kvarte, fyld dem i et glas og dæk med Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet. Valnødderne trækker nu i 4 måneder, hvorefter snapsen filtreres og derefter tilsættes 10 gram tørrede enebær og det hele trækker i yderligere 14 dage. Filtreres igen og fortyndes i forholdet 1:6 - eller efter smag og behag.

_______________________________________
 

Valnøddesnaps Special no. 2  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

Valnødderne deles i kvarte og trækker i 5 måneder på Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet, filtreres, der tilsættes nu 4 hele stjerneanis og blandingen trækker nu yderligere 14 dage, filtreres og fortyndes i forholdet 1:6 eller efter smag.

_______________________________________
 

Valnøddesnaps Special no. 3  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

Valnødderne deles i kvarte og trækker i 5 måneder på Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet, filtreres, der tilsættes nu 10 svesker. Blandingen trækker nu yderligere 14 dage, filtreres og fortyndes i forholdet 1:6 eller efter smag.
 
_______________________________________
 

Valnøddesnaps Special no. 4  (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

Valnødderne deles i kvarte og trækker i 6 måneder på Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller andet, filtreres, der tilsættes nu 1 ½ stk. hel muskatnød, der trækkes yderligere 14 dage, filtreres og fortyndes i forholdet 1:6 eller efter smag.

_______________________________________
 

Vitus Bering (Kilde: Brygmester Freddy Pedersen)

2 tskf. lakridsrod (tskf. med top)
3 hele stjerneanis
4 stk. kandis
4 mandler
1/4 muskatnød
5 nelliker

Det hele dækkes af Svendborg Snaps/Brøndums Snaps Klar/vodka eller tilsvarende og trækker i 5 dage.
Filtreres gennem kaffefilter og resten af Svendborgsnapsen bruges til fortynding; men smag dig frem.

(Tilbage til toppen af siden)

___________________________________________________________________ 

Etiketter

Flere har ønsket sig at kunne downloade deklarationer, til at sætte bag på flaskerne. Her forsøger vi at imødekomme de ønsker, ved at tilbyde etiketter, der kan downloades, printes ud og limes bag på flaskerne. For kunne se etiketterne i pdf-formatet, skal du have det gratis program, Adobe Acrobat Reader installeret på din PC. Filerne i de øvrige formater kan åbnes med et grafikprogram som fx. Paint. Hvis du ønsker at ændre størrelsen på etiketten, skal du vælge et af de 3 nederste formater.

Hedepigens Kys, format 1 (pdf)
Hedepigens Kys, format 1 (emf)
Hedepigens Kys, format 1 (tif)
Hedepigens Kys, format 1 (png)

Men! Nu er vi gået over til at benytte aftagelige etiketter til deklarationer og vejledninger. Så du kan tage etiketterne af krydderposen og sætte dem på din flaske med færdig kryddersnaps.

___________________________________________________________________ 

Generelle tips

  • Urter bør max. trække i 14 dage, for ikke at få en snert af vammelhed.
     
  • Bliver kryddersnapse lidt mislykket: Lad den eftertrække nogle dage på en stang lakridsrod.

___________________________________________________________________ 
 

Opskrifter fra foredrag hos Haveselskabet i Skanderborg 21/11/2017

Klik her
 

Nyheder
Arrangementer
Scrapbog
Om urter
Opskrifter
Bestil krydderposer m.v.
Kontaktinformation
Litteratur
Links
Spørgsmål og svar
Konkurrencer
Interne medlemssider
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus