Sider fra scrapbogen.
Juli - August  September 2008


Erantis  -  Foto ©  Kurt Søe 

Klik på billedet for at komme tilbage til oversigten i scrapbogen

_____________________________________________________
 

'Havens Dag' i Spørring

Lauget var indbudt til at have en stand på planteskolen

Planteskolen i Spørring bad os om at medvirke ved deres fortolkning af den landsdækkende 'Havens Dag'. Skatmester Erik og Vise-præsident John riggede vores udstyr til derude og talte om krydderplanter, skænkede smagsprøver og solgte poser søndag den 14. september 2008; imens de blev opvartet af søde gartnerpiger, forlyder det...

Du kan se billeder fra arrangementet her.

 _______________________________________

Klitroseplukning

Stor indsamling af de eftertragtede hyben

Klitrosehyben giver jo i sig selv en dejlig dram - men vi bruger dem også i nogle af vore krydderposer, hvor de giver både smag og farve.
Laugsvæbner Jesper havde arrangeret en efterlønner-/pensionisttur nord for Århus et hverdags-eftermiddag til et plukkested, hvor der var rigtig mange af de gode hyben.

Tal om 'det grå guld' - her stod den på effektiv indsamling - vi har aldrig før haft så mange hyben til tørring!

Du kan se Jespers billeder fra turen her.

 _______________________________________

Lauget til Kræmmermarked i Skanderborg

Stor interesse for vores laug

Leif Eriksen bor i Skanderborg med fru Johna, de er begge fuldgyldige medlemmer af Lauget -  og Leifs 2. store lidenskab er honning. Som biavler er det naturligt for ham at falbyde sine produkter til de, der gæster det store, årligt tilbagevendende kræmmermarked i byen; men i år skete det i et udvidet samarbejde med Mårslet Brændevinslaug, den 6. september 2008, idet der blev langet honning over disken i den ene ende af standen og krydderposer i den anden.
Johna og Leif ville gerne påtage sig hele opgaven - Freddy og Lene ville gerne hjælpe og meldte sig derfor straks under fanerne - og så klarede firkløveret lige ærterne med et kanonflot resultat! Leif's honning og vores Hollandsche Kreuter blev de helt store sællerter og vi solgte desuden Hedepigens Kys. Smagsprøver blev uddelt af storsælger Freddy, både på Kreuter, Kys og honning - og de fire MBL'ere fik en masse god kryddersnapsesnak med de mange forbipasserende og der blev grint godt, forlyder det efter sædvanligvis velunderrettet kilde....

Du kan se Leif's billeder fra lørdagen her.

 _______________________________________

Er det mon en Flyversjus??

Lauget leverer kryddersnaps til DATCA

Og hvem er det så lige DATCA er? Jo da, det er en forkortelse for Danish Air Traffic Controllers Association - eller Dansk Flyvelederforening på godt østjydsk.

Vores Oldermand Hugo Kristensens søn, Finn Kristensen, er flyveleder i Kastrup til daglig og sekretær i foreningen - og pludselig opstod idéen så til en særlig Datca-Dram, der skulle serveres under det nordiske møde, der blev afholdt i København den 4. - 7. september 2008.

Kryddermesteren fik til opgave at komponere en dram, der passede til lejligheden, og Finn har vel gennem årene nippet til én og anden MBL-kryddersnaps hjemme hos farmand, så der var nogle præferencer, der gjorde, at opgaven ikke blev så svær. Samtidig var der et ønske om at snapsen skulle tappes på mindre flasker, som de enkelte nordiske deltagere kunne få med hjem i kufferten efter arrangementet.

Det gav så en helt ny opgave - for vi har længe været på jagt efter mindre flasker til opbevaring af kryddersnaps eller ekstrakt - og 70 cl. flasker kan man nemt finde; men kommer vi ned på fx. 25 cl. flasker, er markedet slet ikke så stort. Vi har vel alle en frygtelig masse sjatter stående af vores kryddersnapse - og de fylder godt op i skabene, når der står nogle få cl i en helflaske på 70 cl. Kryddermesteren gik igen på jagt og fandt den flaske, som vi nu sælger på krydderposesiden. Klik på "Bestil krydderposer" og rul ned og se flasken eller klik her.

Da dette var tilendebragt, skulle der designes en etiket - og i samarbejde med Finn, der leverede det smukke aftenbillede af det nye kontroltårn i Kastrup, kom etiketten til at se således ud:Man må forestille sig etiketten uden de 3 copyright linier...

Programmet for dagene så såedes ud:

Thursday 4 September 2008

1400 - 1900 Arrival and registration

1930 - Welcome party at Hotel Admiral

Friday 5 September 2008

0900 - 1700 Nordic meeting

1830 - Dinner

Saturday 6 September 2008

0900 - 1200 Nordic meeting

1300 - 2300 Visit to Kastrup TWR and social event

2300 - Return to Admiral hotel

Sunday 7 September 2008

1000 - 1100 Minutes and end of Nordic Meeting 2008
Check out and departure

Der findes en hjemmeside, der dækker hele programmet, den finder du her.

Sådan ser det nye tårn ud i dagslys:

 _______________________________________

Lauget på Middelaldermarked i Horsens

Indirekte krydderposesalg...

En klasse på Horsens Handelsskole skulle samle penge ind og havde en stand med aktiviteter for hele familien. Til den voksne målgruppe leverede vi en serie krydderposer, som de unge mennesker kunne sælge med fortjeneste.
Der var lige den sløjfe på det, at plastic ikke må ses på markedet, så vi printede et ekstra etiketsæt - så ville de unge mennesker pakke krydderposerne i en papirspose og så sætte en ekstra etiket uden på.
Ja, man må sno sig, sagde ålen...

 _______________________________________

Tur med Bjørnkær Lauget ved Norsminde

Hans Erik Harboe på slap line

Onsdag den 20. august 2008 indbød vore kolleger i Bjørnkær Lauget og Odder Kommune til en snapsevandring ved Norsminde. I løbet af 1½ time vandrede vi en kort tur langs noret ved Norsminde og fik præsenteret adskillige snapseurter med masser af historier og anekdoter til, som kun Hans Erik Harboe kan fortælle dem. Med hans smittende entusiasme og ikke mindre end 10 smagsprøver undervejs, var der noget for enhver smag og lyst.
Der var nok ikke så mange nyheder for vi garvede brændevinsfolk; men turen var helt åben og der var mange novicer og 'let øvede' med, så der var masser af spørgsmål - og meget kan man sige om Hans Erik; men mundlam er han ikke, så det blev til mange guldkorn undervejs.

Det var velsmagende prøver på blandt andet birkesnaps, egesnaps, røllikesnaps, paradisæbler, røn, alle med Hans Eriks kendte, håndmalede etiketter og vi sluttede af med en pragtfuld dessert - en brombærsnaps tilsat citronskal og sukker.

 _______________________________________

Til Høstmarked
på Hjerl Hede

Kæmpe interesse for vores produkter...

Lørdag og søndag den 16. og 17. august 2008 deltog Lauget atter i Hjerl Hedes Høstmarked. Heden har fået ny direktør, Gudrun Gormsen, der er mag. art. i europæisk etnologi, og høstmarkedet har under hendes ledelse fået endnu et sving opad. Programmet var omfattende, ikke mindst søndag - se hele det store program her.

Begge dage var der stor interesse for vores produkter, lørdag skænkede vi nok 350 små smagsprøver ud på Hønsedrammen og Jens Langknivs Bjæsk, søndag sikkert det samme eller flere - og købelysten var stor.

Vejret var bagende - der var masser af hvepse - men det betyder ikke så meget, når der er en god stemning og interesse for det, der er vores hobby.

Vi har nogle bestemte hederønnetræer, vi gerne besøger på Hjerl, de producerer nogle særligt aromatiske rønnebær  - og i forståelse med Gudrun & co. plukkede vi masser af rønnebær, som vi sad og ordnede ved boden - og det skabte i sig selv stor interesse. Samtidig har det den fordel, at rønnebærrene søndag aften er gået direkte i tørrekælderen efter turen, så vi har sikret os det kommende års forsyninger.

Lørdagsteam'et bestod af: Karen, Hugo, Werner, Freddy og Hans-Ole.

Søndag var det: Birgit, Niels-Jørn, Gitte Bloustrød, Erik B., Ida, Johna, Leif, Tao og Finn.

Billeder her

_______________________________________

Plukketur til Djursland

Pors skal der til...

Vi havde en herlig aften et sted på Djursland, hvor vi plukkede pors. Bagefter kørte vi over til KIS, hvor vi nød madkurvene og smagte en enkelt kryddersnaps.

Billeder her

_______________________________________

På stand på Sommerby St. Sjørup marked

Et stort marked på Djursland

Da Kirsten 'KIS' Schmidt-Møller flyttede til Djursland, blev hun opmærksom på det sommermarked, der bliver afholdt de fire første tirsdage i juli måned.
Hurtigt fandt vi ud af, at det kunne bestemt være interessant for os at deltage i, så vi, dvs. KIS, Kaj, Sussie & Hans-Ole, riggede en stand til tirsdag den 22. juli og fik i løbet af en 4-5 timer en masse god snak med de mange mennesker, der defilerede forbi i aftenens løb. En og anden købte vel også en krydderpose, og vi fik da også solgt en del glas, som man kunne vælge at få et skvæt kryddersnaps i, hvis man ville...
Markedet er forbavsende stort - og det skyldes nok de store sommerhusområder, der ligger nær ved og det er afgjort ikke sidste gang, vi lader os repræsentere her.

Her kan du se billeder fra turen.

_______________________________________

Lauget udvikler kryddersnaps til Hjerl Hede

Til den gamle købmandsbutik på frilandsmuseet Hjerl Hede

Købmand Connie Dalby på Hjerl har bedt os om at udvikle en ny kryddersnaps, en Hjerl Hede Dram, der skal sælges fra købmandsbutikken.
Det startede med en snak om, hvad Connie Dalby kunne forestille sig at snapsen skulle indeholde. Naturligvis er det først og fremmest hedens urter og bær, der skal bære snapsen; så vi udviklede 4 prototyper, hvoraf de 2 var udprægede 'hedesnapse'; mens de 2 andre fulgte en lidt anden retning.

Connie Dalby og Co. afholdt en test - og resultatet blev meddelt os. Derefter fulgte en lang og spændende udviklingsproces med købmanden, inden vi kunne gå i gang - og de første flasker er nu solgt deroppe her i starten af august. Ifølge købmanden er der stor interesse for kryddersnapsen, der sælges på en enkel og tidløst designet klar flaske. Den er forsynet med en sort krympekapsel og design/produktion af etiketten har Connie Dalby og hendes mand Freddy, selv stået for.

Et af ønskerne var, at der skulle være et strejf af diskret sødme over drammen - men kun en fin nuance, der kan være med til at bære smagen. Hertil har vi blandt andet brugt en smule mørkt Muscovadosukker, der samtidig giver en fin toning af snapsen, synes vi.

Vi ønsker held og lykke med salget af den nye dram!

_______________________________________

En sjov opgave

Ved du, hvad 'Skandinavisk Wayfarer Sammenslutning' er?

Vi var mange, der ikke gjorde, før Jesper Achton Friis fra sammenslutningen rettede henvendelse til os. En Wayfarer er en sejljolle, se meget mere på hjemmesiden her. Foreningen afholder i weekenden den 9. / 10. august 2008 Danmarksmesterskab - og de vil gerne i den forbindelse udlevere en krydderpose med en Wayfarer Dram til nogle af deltagerne.
Kryddermesteren smøgede ærmerne op, han kender rumlen: Udvikling af en ny kryddersnaps og design af den tilhørende etiket; men nej, Jesper Achton Friis leverede selv opskriften og foreningens bomærke, så det blev en nemmere opgave, end det ofte har været.

Sådan ser etiketten ud:

 

Som gammel grønlandsfarer bed jeg mærke i vor kundes efternavn - og det viser sig faktisk, at Jesper Achton Friis sandelig er barnebarn til den Achton Friis, der deltog i den navnkundige Danmark Ekspedition til Nordøstgrønland i 1906 - 1908.
Formålet var, at kortlægge den sidste, ukendte del af Grønland og Achton Friis deltog som kunstmaler; kamerateknikken havde ikke samme kvalitetsniveau som i dag... Desuden skulle man lede efter 'Peary-Kanalen', som den kendte nordpolsfarer mente eksisterede.
Som bekendt omkom alle deltagerne på det ene ekspeditionshold, Mylius-Erichsen, Høegh Hagen og Jørgen Brønlund, da de måtte tilbringe den korte, arktiske sommer i stilstand deroppe (man kan ikke færdes, når isen bliver tung og våd) - og hjemturen i den begyndende vinter - de var næppe i topform længere og skulle gå omkring 900 km tilbage til skibet, der lå og ventede i Danmarkshavn, var naturligvis alt for krævende.
Kun Jørgen Brønlunds lig blev fundet - og han efterlod en interessant dagbog fra turen.
En anden Grønlandsforsker, Ejnar Mikkelsen, fandt i 1912 Mylius Erichsens beretning i en stenvarde. Heri skrev Mylius Erichsen: "Peary Kanalen eksisterer ikke!" og han fik ret.
Ekspeditionen har haft meget stor betydning for kortlægningen af Grønland og den høstede international anerkendelse. Man må antage, at den har været medvirkende til at Grønland forblev tilknyttet til Danmark og ikke blev overført til Norge, efter retssagen under Den Internationale Domstol i Haag i 1931.

Og så - 100 år efter ekspeditionens afslutning - laver Mårslet Brændevinslaug kryddersnaps til et barnebarn af én af deltagerne, det er da interessant!
 

_______________________________________

Mangler du nogle 'gamle nyheder', så kig i Scrapbogen!


Gå tilbage til toppen af siden

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus