Sider fra den gamle scrapbog.
April - Maj - Juni 2005


Erantis  -  Foto ©  Kurt Søe 

Klik på billedet for at komme tilbage til scrapbogsforsiden

_______________________________________

TUR TIL VELLING EFTER BITTERKLØVER


Bitterkløverblomst (Menyanthes trifoliata)  Foto © Jesper Andersen

Den 9. juni drog en skare fra Lauget ud for at finde bitterkløver, også kaldet bukkeblad. Vi har længe eftersøgt urten - en række særdeles hyggelige; men temmelig ufrugtbare ture - i hvert fald hvad bitterkløveren angår - var gået forud; men efter råd fra Naturvejleder Jan Kjærgaard og EDB's Gunnar Stavnsbo, gik turen denne gang til Velling.

Vi blev ikke skuffede! Ved søen stod bukkebladene i store skarer - ganske vist var de fleste blomstret af, planten har kun en ganske kort blomstringstid normalt omkring 1. juni, men bladene stod grønne, saftige og sprøde. Se selv her:


Bitterkløver i hobetal  Foto © Jesper Andersen

Vor mesterfotograf, Jesper, havde øje for bukkebladene i en lidt anden vinkel. Det kom der dette billede ud af:


Bitterkløverne spejler sig i søens klare vand  Foto © Jesper Andersen

Vi faldt i snak med nogle interesserede mennesker ved søen og de delte vores glæde over de nyfundne urter - og fik naturligvis et par gode kryddersnapseråd med på vejen af præsident og kryddermester:


Der snakkes kryddersnaps...  Foto © Hans-Ole Kaae

Området ved søen kunne godt bruges som sceneri for en genindspilning af Conan Doyle's Baskervilles Hund - der var i hvert fald mange sumpede områder, der nok kunne trække både mennesker og dyr ned - så hvem ved om man kommer tilbage igen, hvis man vover sig for langt ud. Sig mig forresten, mangler vi ikke een? :

Efter plukkeriet nød vi kaffen og de medbragte ostemadder/kager/salat (Sidstnævnte var en Kim Møller special) og hvad man nu ellers foretrak. Det er vist den første tur, hvor vi smagte på whisky også - Whiskyeksperten Kim (yderst tv. nedenfor) havde medbragt et sjovt sæt gode og sjældne malts, som vi ved bord-I fik lov at nippe til, uhm!


Foto © Jesper Andersen

Også ved Bord-II var der en god stemning:


Foto © Jesper Andersen

Her kan du se de øvrige billeder fra turen

_____________________________________________________
 

SKOVMÆRKETUR TIL VILHELMSBORG

En tur med stor tilslutning, godt vejr og mange skovmærker


Foto © Hans-Ole Kaae

Klokken 18 samledes nogle af os ved tanken ved Mårslet Brugs, og vi var ca. 10 forventningsfulde deltagere.
Da vi kom frem til kilden holdt der 11 biler, og på et tidspunkt taltes der 42 deltagere.

Hans Møller fortalte levende om kildens tilblivelse i 1840 og viste resterne af anlægget fra den tid, og vi fik lidt at vide om, hvorfor kilden i dag fungerer som den gør - og om dynastierne på Vilhelmsborg, Marselisborg og Constantinsborg.

Hans Møller har skrevet en artikel i Mårslet-Bladet om Kilden ved Vilhelmsborg. Denne artikel er velvilligst stillet til rådighed for os af redaktionen på Mårslet-Bladet.
Læs den ved at klikke her. (Kræver, du har den gratis Acrobat Reader installeret)

Skovmærker blev plukket, hægblomster ligeså, bjerge besteget, vennerne fra Egå og Odder var et dejligt indslag med spændende snapse og godt humør. Karens hjemmebag blev spist op og forbløffede kondiløbere budt på dram og kage - og ingen sagde nej.

Der var folk, som havde læst om os i avisen (tak Kaj!) og de fik vist nok også en god aften ud af det.

Som sædvanlig var Vejrguderne os venligt stemt.
 

Her kan du se billeder fra turen

Her finder du opskrifter på skovmærkedram

Her kan du finde opskriften på Maj Bowlen

_____________________________________________________

DER VAR ENGANG....

Blade fra Mårslet Brændevinslaugs Krønike - IV
 

I Norges land boede der engang en meget klog mand. Han var så klog, at han skrev bøger om, hvad vi mennesker gør mod hinanden, herunder også om Romunionen, Europæiske Fællesskaber og andre mærkværdigheder, som tilværelsen kan byde en.

I Danmark vil han nok mest blive husket for sin bog om Den lille håndbrygger, en fantastisk historie om øllets tilblivelse i Danmark. Han er også manden bag håndbryggerlavet i Brabrand. som den dag i dag laver fremragende øl.

Denne historie begynder for 17 år siden, Sct. Hans aften.

Håndbryggerne i Brabrand og snapsebryggerne fra Mårslet havde talt med den dygtige naturvejleder, Jan Kjærgaard, om han ville hjælpe os med at lave en rigtig god tur, og sammen var vi en hel masse mennesker taget af sted til Troldhøjen ved Gjern bakker.

Sct. Hans aften er en aften, hvor heksene er meget aktive. Troldhøjene åbner sig, og man kan somme tider se direkte ind i dem, men det er meget farligt. Man kan nemt blive opslugt af dem.

Det er også på den aften, at heksene forvandler sig, og lokker folk til sig, men opdager man det i tide, - så er der kun en ting at gøre, og det er at skynde sig over rindende vand, thi så bliver heksens magt brudt ! Det kan være en flod, eller en lille bitte å. Bare det er rindende vand.

Vi var forberedt på det værste. Børnene bævede, og de voksne var urolige, for kendte vi egentlig hinanden ? Var der ikke en, der ikke passede ind i sammenhængen ? En trold eller en heks…

Sammen så vi bålene, som var overalt i landskabet, for udsigten på vores høj var vældig god. Men højen er et farligt sted, og Jan Kjærgard måtte fortælle sandheden, at sidste år var der en ung mand, som blev noget så forelsket i en dejlig pige, som han stod sammen med på Troldhøj, nøjagtig i dag for et år siden.

Pigen var meget smuk, og han var så glad for hende, at han sagde tak til at komme med hende hjem. Pludselig så han, at der var noget bag hendes ene øre, der var unormalt. Det er mest der, man kan se forskellen mellem mennesker og hekse og trolde.

Den unge mand vidste, hvad han skulle gøre, og styrtede af sted, ned fra den mægtige høj, mod Gudenåen, hvor han ville krydse vandet. Den unge pige løb efter ham, og mens hun løb, forandrede hun sig: De smukke sko forsvandt, og pludselig havde hun stærkt behårede bare ben, hun voksede for hvert skridt hun tog, og var til sidst hen ved 6 meter høj. Hun tog kæmpeskridt, og halede ind på den unge mand, som med nød og næppe kom først til Gudenåen. Da han kastede sig i vandet og svømmede over på den modsatte side, var han reddet.

I arrigskab løb heksen tilbage og rev et par træer op med rode, jo – hun var meget gal. Hun løb tilbage til Troldhøjen, og fordi hun var meget hidsig tog hun nogle store kampesten og løftede dem op og bed i dem. Så rasende var hun. Stenene fik mærker efter hendes tænder. Man kunne tydeligt se, hvor der var blevet bidt i stenene.

Vi blev alle sammen meget forskrækkede over den sandfærdige fortælling, og vi syntes, vi kunne se mystiske personer overalt, og hastede derfor ned gennem træerne ad den smalle sti mod vores ventende bus…

Da vi kom ned til foden af Troldhøj lå 2 mægtig store kampesten med tandmærker fra heksens bid !

Og så kom vi ellers ind i bussen i en fart, og mens vi kørte tilbage mod Mårslet, talte vi om, at vi fremover altid vil passe meget på, hvem vi taler med Sct. Hans aften.

Så pas på Sct. Hans aften, du ved aldrig helt, hvem du snakker med.

Se, det var en rigtig historie.

(Bragt i Mårslet-Bladet juni 2005)

Et lille PS fra Webmaster: Ja, ja, tænker du - det er godt med ham Præsidenten og hans frie fantasi! Men sig ikke det! Se her, hvad andre har oplevet netop Sct. Hansnat på Troldhøj!

_____________________________________________________

Artikel fra Århus Stiftstidende

Præsident og massør Hjermind har været i Stiften. Læs artiklen på dette link.
(Acrobat Reader kræves)

Se billederne fra artiklen her og her.

_____________________________________________________

DER VAR ENGANG....

Blade fra Mårslet Brændevinslaugs Krønike - III
 

I Oldermandens skrivestue summede det af liv. Hele 3 skrivere stod i et hjørne og nedskrev alt, hvad de hørte blive sagt i lokalet…

Den gamle Oldermand hersede med dem, for alt skulle nedskrives, men blækket var dårligt og fjerpennene ligeså. Og de flittige medlemmer af lauget havde været vidt omkring i deres ferier og fortalte løst og fast om krydderurter og snapse.

Oldermandens hørelse kunne være bedre, og de mange år i Post-etaten havde nedslidt hans knæ, så han stolprede med besvær fra den ene til den anden - alt imens han prøvede at notere sig hvert ord, som blev fremytret. Ak ja…

Flere havde opfordret ham til at indføre noget maskemekanisk teknik, som kunne huske for ham og hans undersåtter, men sådan tale faldt ikke i god jord.

Vi husker fra den kloge, gamle digter Andersens eventyr, at pludselig kom Klods Hans ridende ind på slottet på en gedebuk, og han fik både Prinsessen og det halve kongerige, og det endskønt ingen regnede ham for noget. Men se - Mårslet fik også sit eventyr:

I Lauget var der et medlem, som i årevis havde opholdt sig i de nordlige, snedækkede yderkanter af vort rige, og her i vintervejret kom han - direkte fra sin iglo - ind på skrivestuen - glidende på sin dybfrosne kælk.

I den fjerne, nordlige Provins havde han fået fly og anden trafik til at fungere ved hjælp af noget teknik, som ingen ordentlige mennesker forstår. Og nu tog han fat og lagde al vor viden ind i en lille maskine, som kun han kunne få til at fungere, og pludselig kunne den lave de forunderligste ting: Vore krydderposer burde ikke kunne være i den lille maskine, men se blot, hvad som er sket, og tænk - om føje år vil endnu mere være passeret.

Den gamle Oldermand er en praktisk mand, og da han erfarede, at hans 3 skrivere nu kunne overføres til andre opgaver, meddelte han sit tilsagn til den kvikke unge mand med de Nordatlantiske rødder.

Og derfor har Mårslet Brændevinslaug i dag noget nymodens noget, som kaldes for en hjemmeside, og den har man, uanset om man har et hjem eller ej.

Folk kan alligevel se den, når bare de skriver www.maarsletsnaps.dk , så åbner der sig en forunderlig, eventyrlig Verden for vore fødder…ja, man kan næsten mærke duften af de eksotiske krydderier fra de smukke krydderposer, som folk fra alverdens lande kan bestille her i Mårslet, - selv om vi slet ikke er hjemme den dag.

Se, det var en rigtig historie

(Bragt i Mårslet-Bladet maj 2005)

_____________________________________________________

Lauget går i luften
med en helt ny kryddersnaps!Design: Karsten Møller

I anledning af 200-året for H.C. Andersens fødsel, har Mårslet Brændevinslaug komponeret en ny snaps - en Skumringssnaps. Vi ved hvilken snaps, digteren ville synes bedst om, vi er slet ikke i tvivl. Når digteren sidder i skumringen med sine papirklip og mindes rejserne, især til den nære Orient - ja så skal snapsen smage af Tyrkiet og Balkan, og vi har derfor krydret den med spændende urter fra disse fjerne egne.

Skumringssnaps er Mårslet Brændevinslaugs hyldest til digteren, og mens du drikker af snapsen, kan du beundre den smukke etiket, som kunstneren Karsten Møller fra Griff Design har lavet for os.
_____________________________________________________Laugsmøde den 1. april 2005

Der afholdtes ordinært Laugsmøde i Fælleshuset på Nymarksvej.
- Fra Præsidentens skrivestue forlød det efterfølgende:

En strålende aften er forbi...

Vores hjemmeside blev nævnt, og sekunder efter stod alle op og klappede af Hans-Ole, som må have hørt det helt til Fyn, eller hvor han nu har været på det tidspunkt.

Det blev fastlagt, at Jesper er Laugsvæbner, og at John er Visepræsident.

Vi fik hilst på nogle nye, spændende, interesserede medlemmer, og der var god tid til kammeratligt samvær.

Vi satser måske på Hjerl hede eller Spøttrup i august. Der var bred interesse for at tage med til krabbegildet i år i juli måned.

Nanna lavede flot smørrebrød til os, Karen havde bagt kage og Mårslet Bageri var kommet heldigt fra at bage nogle store, flotte boller - en specialopgave.

Visepræsidenten dukkede op sidst på aftenen, og det var alle glade for, - ikke mindst kvinderne.

Vi ses alle sammen igen til skovmærketuren 17. maj.

Og husk så jævnligt at komme forbi hjemmesiden.

Se billeder fra aftenen her.

_____________________________________________________

Blade fra Mårslet Brændevinslaugs Krønike II

De gamle mænd i Brændevinslauget kan være både påståelige og opfarende.

Ofte er en laugsaften endt med nogle gevaldige dunk i maven og adskillige næsestyvere, når argumenterne ikke længere kunne holde. Naturligvis kun verbalt, heldigvis, men i værste fald kan Oldermanden idømme de formastelige en mulkt på et anker øl eller nogle pægle snaps. Og har Oldermand Hugo Post først afsagt sin dom, kan den ikke ændres eller kræves forelagt i plenum, thi sådan noget findes ikke i Mårslet Brændevinslaug, for her er der ingen demokratiske spilleregler, kun de gamle laugsregler.

H. C. Andersen har ofte været emne i de lange vintermåneder, hvor der absolut intet skete…..”Digteren forrettede sin nødtørft op ad et af de store træer ved kirken” vidste nogen…”Vrøvl” sagde andre. Alle i Mårslet har vel hørt om rygterne, som overleveres fra slægtled til slægtled, men har H. C. Andersen nogen sinde været i Mårslet ?

Historikeren Hans Møller, Mårslet, anser det ikke for umuligt, at digteren har været i Mårslet, men der er ikke et eneste bevis på det. Ikke et eneste sted står det nævnt i digterens dagbøger, og de er ellers ret nøjagtige.

Hans Møller er en fantastisk fortæller, så læs hans mange værker, og især om digter Andersens ophold på Vilhelmsborg og hans dødskørsel i skoven.

Men tænk nu, hvis digteren var strandet her i byen, så kunne den sidste del af hans liv have været meget anderledes.

H. C. Andersen var meget svag de sidste 3 år af sit liv og opholdt sig i København under kærlig pleje. Men de sidste mange år havde han bøvl med kroppen og især tænderne – hans gebis gav ham konstant problemer….Tænk på, hvad John Grege kunne have gjort for ham, hvis han var kommet til Mårslet i tide, - og hvad den svage krop angår, der ville jeg give ham et personligt godt råd om at opsøge Massør Hjermind.

Mårslet Brændevinslaug ved, hvilken snaps, digteren ville synes bedst om, og vi er slet ikke i tvivl. Når digteren sidder i skumringen med sit papirklip og mindes sine rejser, især til den nære Orient, så skal snapsen smage af Tyrkiet og Balkan, og vi har derfor krydret den med spændende urter fra disse fjerne egne.

Skumringssnaps er Mårslet Brændevinslaugs hyldest til digteren, og mens du drikker af snapsen, kan du beundre den smukke etiket, som kunstneren Karsten Møller fra Griff Design har lavet for os.

Se, det var en rigtig historie.

(Bragt i Mårslet-Bladet april 2005)

_____________________________________________________

 


Gå tilbage til toppen af siden

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus

Maarslet Braendevinslaug
Mårslet Brændevinslaug
braendevin kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus
bjesk bjaesk bitter
dram broendum svendborg
alkohol ethanol
finsprit julesnaps
essens kryddersnaps
snaps snapseurter
akvavit spiritus